http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

Alsósok farsangja

Intézményünkben 2020. február 13-án került megrendezésre az alsós diákok farsangja. A 1. 2. évfolyamosok egyéni jelmezekbe bújtak, amik közül a legjobbak értékes jutalomban részesültek. A 3. 4. osztályosok színvonalas csoportos produkcióikkal szórakoztatták a karnevál résztvevőit. A jelmezes felvonulást a tombolahúzás követte, ahol szinte minden gyermek apró ajándékokkal lett gazdagabb. A jó hangulatú délutánt zenés, táncos mulatság zárta, ahol mindenkinek lehetősége volt táncra perdülnie és megmozgatnia magát.

Bővebben...

Tortasütő verseny (2019)

Hatodik alkalommal rendezte meg a Szerencsi Rászorultakért Alapítvány a jótékonysági tortasütő versenyét 2019. december 3-án a Rákóczi-vár színháztermében. Iskolánk tortáját idén is a hatalmas fantáziával és kézügyességgel megáldott Erzsike nénink készítette el. A mesébe illő gyönyörű alkotásával a 3. helyezést érte el. A rendezvényen iskolánk tanulói is szórakoztatták a versenyzőket. Bodnár Nikoletta 2. a osztályos diákjai versekkel, Gyengéné Szűcs Mariann néptáncosai rábaközi játékokkal és tánccal színesítették a délutánt.

Bővebben...

Bábelőadás a várban

Iskolánk második évfolyamos tanulói január 9-én a Lázár Ervin Program keretén belül a szerencsi vár színháztermében a Lúdas Matyi című előadást nézték meg. A miskolci Csodamalom Bábszínház színészeinek játéka nagyon tetszett a kicsiknek. Sokat nevettek és jól szórakoztak.

Bővebben...

Fenyőfadíszítés

Adventi várakozásunk legfontosabb eseménye volt, amikor iskolánk auláját újra fenyőillat töltötte be. A 3.a és 3.b osztályos tanulók boldogan, csillogó szemekkel öltöztették ünnepi díszbe iskolánk fenyőfáját. Díszítése közben a tanulók izgatottan beszélgették egymás között milyen meglepetést szeretnének a fa alá. Gyönyörű szép lett a hatalmas karácsonyfa! Az örömteli csapatmunka után közös képet készítettünk.

Bővebben...

Jótékonysági Bolyai-bál

Iskolánk szülői munkaközössége 2020. január 25-én tartotta hagyományos jótékonysági bálját a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban. Az eseményen Szarvas Péter atya gondolatai után Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Nyiri Tibor polgármester mondott köszöntőt, majd intézményünk igazgatója, Gaszperné Tilman Edina szólt a megjelentekhez.

Bővebben...

Városi gyertyagyújtás

Az advent első városi gyertyagyújtásán az iskolánk 4. évfolyamos tanulói és az énekkar is szerepelt. A műsorban karácsonyra hangolódva, a gyerekek verseket szavaltak, gyertyás tánccal és egy szép énekkel kedveskedtek a kilátogató lakosságnak. A nézők nagy tapssal jutalmazták a fellépő tanulókat. Az első gyertyát az adventi koszorún Balázs Pál református lelkész gyújtotta meg.

Bővebben...

A magyar kultúra napja

Minden éven más-más programot szervezünk a magyar kultúra napja alkalmából. Ezen az éven műveltségi vetélkedőt hirdettünk az iskola 5-8. osztályos tanulói számára, 2020. január 22-én délután az intézmény ebédlőjében, osztályonként 4 fős csapatokban folyt a versengés.

Bővebben...

Szabad a pálya! Pályaválasztási kiállításon a bolyaisok

Idén már huszadik alkalommal rendezte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal pályaválasztási rendezvénysorozatát november 20-a és 21-e között, a miskolci Generáli Arénában, amit iskolánk hetedikes és nyolcadikos tanulói is meglátogattak. A rendezvény célja ezúttal is az volt, hogy hozzásegítse a fiatalokat a munkaerő piaci igényeknek megfelelő döntés meghozatalához, a pályaválasztást segítő szakembereket megismertesse az ezt támogató intézményi- és eszközrendszerrel, jó gyakorlatokkal.

Bővebben...

Megemlékezés Bolyai Jánosról

Iskolánk névadója 1802. december 15-én született Kolozsvárott. Bolyai János magyar matematikus és hadmérnök volt. Édesapja, Bolyai Farkas, kinek nemcsak fia volt, de egyben tanítványa is. Bolyai, a magyar tudomány egyik legnagyobb alakja volt. Ő volt az egyik leghíresebb magyar matematikus, a „geometria Kopernikusza”, „az erdélyi tudományosság legkiemelkedőbb képviselője”. Ez alkalomból iskolánkban matematikai emlékversennyel emlékeztünk meg róla. Az alsó és felső tagozatban tanuló diákok matematikai rejtvényeket, logikai és számolási feladatokat oldottak meg.

Bővebben...

A magyar nyelv napján

2019. november 13-án a magyar nyelv napjára emlékeztünk a hetedik osztályosok segítségével. Rendhagyó módon versekkel, dalokkal idézték fel a magyar irodalom történetét a kezdetektől napjainkig. Olyan ismert versek, dalok hangzottak el, amit mindannyian ismerünk és szeretünk. A produkció közös énekléssel végződött, amihez gitárkíséret is társult. Köszönjük a szép élményt!

Bővebben...