http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

Adománygyűjtés a csellengő kutyák javára

Az Állatok világnapját minden év október 4-én tartják világszerte. Azért választották ezt a napot, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának napja, egyúttal emléknapja is. Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

E világnap alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.

Bővebben...

Környezetünk tisztaságáért tettünk

2019. szeptember 23. - takarítási világnap

A környezeti nevelés céljait igyekszünk beépíteni tanóráinkba. Természetesen azon kívül interaktív formában, a tanulók tevékenységén keresztül is hangsúlyt fektetünk erre a területre.  Egyik legfőbb célkitűzés a Teremtésvédelem, amely minden tanév központi gondolata és a környezettudatossá nevelés fő irányvonala. Ezen a napon az alsó tagozatos osztályok az iskola udvarait, a felső tagozatos tanulók pedig az iskolától a Kisboldogasszony templom területének szépítését kapták feladatul. Mindenki szívesen vett részt ebben a munkában is, hiszen csapatépítő jellegű volt. A képek is ezt bizonyítják.

Bővebben...