http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

Sarud

Az idei tanév első hétvégéjén a sarudi Genezáret Ifjúsági- és Sportüdülőben töltöttek 3 napot az ötödik évfolyamosok. Jó lehetőség volt ez arra, hogy az új osztályfőnökökkel összerázódjanak a gyerekek.

A programot Mezőkövesden kezdtük, mézeskalácsot díszítettünk majd meglátogattuk a Mezőgazdasági Gépmúzeumot. Ebédre értünk Sarudra. Beszállásoltuk magunkat a szobákba és egy kis pihenő után irány a strand! Az ország legnagyobb vízi kalandpályáját próbáltuk ki a kellemes nyárvégi délutánon.  Egy eseménydús éjszaka után – sokan voltak, akik most aludtak először táborban – szombaton délelőtt kerékpároztunk. A Tisza tó töltésén elbicikliztünk Kisköréig, megnéztük a vízierőművet és a hallépcsőt. Jól elfáradtunk, de délután már fociztunk, kosaraztunk a sportpályán. Pörgött a ping-pong és a csocsó. A szomszédos katolikus templomot is meglátogattuk. Este egy játékos vetélkedővel és sok-sok nevetéssel zártuk a napot.

 Vasárnap délelőtt élményekkel telve indultunk haza.

Bővebben...

Őszi „nyaralás” Sarudon

A Bolyai János Katolikus Általános Iskola 5. a, 5. b, 5. c osztályos tanulói osztályfőnökeikkel szeptember 6-án és 7-én táborozáson vettek részt Sarudon. A pályázat keretében megvalósult kirándulás első napi úti célja Mezőkövesd volt. Az ötven tanuló és a három pedagógus izgalmas programokon vett részt: Matyó Múzeum, Kisjankó Bori Emlékház, Mezőgazdasági Gépmúzeum, Mézeskalácsház és a Szent László templom. A Matyó Múzeumban megismerkedhettünk a matyó hímzéssel és a Matyóföld jellegzetes népviseletével. A Mezőgazdasági Gépmúzeum különösen a fiúk számára volt érdekes. A régi mezőgazdasági gépeket nem csak megnézhették, hanem rá is ülhettek. A lányoknak a Mézeskalácsház volt izgalmas, mert az előre kisütött mézeskalács szíveket maguk díszíthették ki és haza is hozhatták. A Szent László templom szintén nagy élményt jelentett mindenkinek. Vacsorára érkeztünk meg a sarudi táborba, ahol vacsora előtt elfoglaltuk szobáinkat, felfedeztük a tábort. Mivel az időjárás nagyon jó volt, sportolásra, focizásra is sor kerülhetett. A második nap fő programja Sarud megismerése volt. Itt tekintettük meg a római katolikus templomot, amelynek méretei monumentálisnak számítanak egy falusi templomhoz viszonyítva. A délelőtt gyorsan eltelt, ebéd után indulnunk kellett vissza. Kellemesen elfáradva, de maradandó élményekkel tértünk haza. Reméljük, hogy legközelebb hosszabb időt tudunk eltölteni ezen a szép helyen!

Bővebben...