http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

Igazgatói köszöntő

Kedves Látogató!

„Úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.” –írja Teréz anya, akit ennek a tanévnek szeptemberében választottunk iskolánk védőszentjéül.

Mi az, amit teszünk? Sokan, sokféle szerepünkben lépjük át napról napra a Bolyai János Katolikus Általános Iskola küszöbét. Van, aki nehéz iskolatáskát cipelve diákként érkezik. Szünetekben vidáman játszik osztálytársaival, örül egy-egy sikeres számonkérésnek, vagy éppen csalódott, mert nem úgy sikerült tudásáról számot adni, mint ahogyan azt elképzelte. Van, aki lesi a felnőtteket, ahol tud segít, s van, aki huncut, de főleg ártatlan szemekkel igyekszik titkolni újabb csínytevését. Van olyan is, aki még a szünetekben is kihasználja az időt arra, hogy könyvet bújva egy-egy újabb versenyre felkészüljön, s van, aki a játék miatt várja a csengő hangját és önfeledt focizás után újabb ragtapaszért áll sorba az iroda ajtajában. S ez így van jól! Minden gyermek más, egyszeri és megismételhetetlen! Mi, akik pedagógusként lépünk be az iskola ajtaján nagy ajándékot kaptunk. Ajándékot, hiszen gyermekekkel foglalkozhatunk. A szülők legféltettebb kincsüket bízzák ránk, s a mi feladatunk felfedezni a Bennük rejlő talentumokat, amelyet a jó Istentől kaptak, ki kevesebbet, ki többet.

Munkánk nagy felelősséggel jár. Megtettem-e mindent? Többé vált-e a diák általam? Aki a pedagógus hivatást választotta, azt vállalta, hogy mindent megtesz azért, hogy tanítványai gyarapodását szolgálja. Szárnyakat adjon a tehetségeknek és felkarolja azt, akinek segítségre van szüksége. S ehhez biztonságot adó, szeretetteljes környezet kell, amely a nevelés és oktatás hatékonyságának egyik nélkülözhetetlen pillére. S hogy mi kell még? A szülők támogató együttműködése, amely mind a gyermeknek, mind a pedagógusnak fontos.

Tanítványaink, szüleik és mi magunk, közösen kell dolgoznunk azért, hogy értékes tudással bíró, sikeres, Istenszerető, keresztény fiatalokat neveljünk, akik felnőttként megállják helyüket a nagybetűs életben. A Bolyai János Katolikus Általános Iskola minden dolgozójának áldozatos munkájáért köszönettel tartozom.

Bevezető gondolataim után nagy szeretettel és tisztelettel ajánlom honlapunkat figyelmébe, úgy gondolom, hogy minden szó arról tanúskodik, hogy amit teszünk, nem csupán egy csepp a tengerben.

Imádkozom azért, hogy mindennapjainkat kísérje a Teremtő áldása!

Szabóné Drozda Orsolya
igazgató