http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

Pedagógus énekkar

Kalkuttai Szent Teréz Kórus

 

„A csend gyümölcse az ima.
Az ima gyümölcse a hit.
A hit gyümölcse a szeretet.
A szeretet gyümölcse a szolgálat.”     

                    Kalkuttai Szent Teréz

 

2017. novemberében alakult meg iskolánkban a tanítókból, tanárokból álló éneklő csoport. E tanév elején megválasztotta iskolánk védőszentjének Kalkuttai Szent Terézt. Tisztelegve élete és munkássága előtt, a kis kórus felvette az ő nevét.

A kórus elsődleges feladatának kapta az egyházi alkalmakon, miséken való szolgálatot. Ezzel is segítve a templomi alkalmak szebbé tételét.

Olyan énekeket tanultak és tanulnak meg, melyek kapcsolódnak egyházi ünnepekhez, egyházi rendezvényekhez, miséken elhangzó állandó tételekhez. Az énekek mondanivalójával tettek és tesznek bizonyságot szolgálatukról.

A kórus néhány szép alkalmat tudhat maga mögött, melyen éneklésükkel emelték az ünnepek meghittségét. Például: elsőáldozás, bérmálkozás alkalma.

Az a megtisztelő feladatuk is volt, hogy az iskola kápolnájának felszentelésekor Dr. Ternyák Csaba egri Érsek Úr előtt is énekelhettek az iskola diákkórusával együtt.

Az iskola jótékonysági bálján is együtt szerepeltek az ott fellépő tanulókkal.

A kórusban éneklő pedagógusok szívesen vettek, vesznek részt a próbákon. Örömmel szolgálnak és dicsőítik Istent minden ünnepi alkalmon.