http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

Miért jó Bolyaisnak lenni?

Szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert gondoltuk, hogy itt biztos sok barátom lesz. Így is van. A szünetekben a barátaimmal mindig jókat nevetünk, együtt örülünk és szomorkodunk. Az a legjobb, hogy a tanár nénik is olyan viccesek. A kedvenc tantárgyam az ének és a rajz, mivel nagyon szeretek énekelni és rajzolni. Ha rossz kedvem is van, ezek az órák mindig jókedvre derítenek. Ezért járok énekkarra és rajzszakkörre is. Annak is nagyon megörültem, mikor kiderült, hogy a sok jelentkező közül engem is beválasztottak robotikára. Ezeken a délutáni foglalkozásokon mindig izgalmas és érdekes dolgokat csinálunk. Azért is szeretem nagyon az iskolám, mert hogyha belépek a kapuján rögtön sokkal boldogabbnak és magabiztosabbnak érzem magam. 

Siska Flóra
6. b osztályos tanuló

 

Számomra a legjobb dolog, hogy a szüleim ebbe az iskolába írattak be, amikor elsős lettem. Itt megtanultam, ha valamit el szeretnék érni az életben, azért meg kell dolgoznom. Nagyon jó tanáraim vannak, akik mindig arra tanítottak, hogy ha megtanulok valamit, az csak a javamra válik. Iskolánk névadójához híven, itt minden évben matematika versenyeket rendeznek, amiken én is boldogan veszek részt.  Ezen kívül a Bolyai-napok keretében is megemlékezünk Bolyai Jánosról. Ilyenkor vetélkedők és játékos programok színesítik a délutánokat. Rengeteg kiránduláson és ajándék utazáson lehet részt venni az iskolának köszönhetően, ami által eljuthatunk Magyarország különböző pontjaiba, vagy akár egy másik országba is. Szeretem ezt az iskolát, mert sok barátot és emléket szereztem az elmúlt évek alatt. 

Takács Jázmin Tiara
8. a osztályos tanuló

 

Számomra az, hogy bolyais vagyok, egy nagyon sokrétű érzéssel, büszkeséggel eltöltő dolog. Az iskola már elsős korom óta lenyűgözött. Akkor még egy óriási épületnek tűnt, mind kívülről, mind belülről, és rengeteg új élményt vitt az életembe. Most is örömmel gondolok vissza a sok-sok órára, ahol elsajátíthattam először az írást, olvasást és számolást, majd a különböző tantárgyakat. Persze nemcsak ezekre emlékszek vissza szeretettel, hanem a suli által szervezett programokra, rendezvényekre és az osztálykirándulásokra. Alsós éveimben a farsang volt a kedvencem, később a Bolyai-napok vált a legjobb programmá a szememben. Hálás vagyok, hogy a Bolyai által eljutottam olyan helyekre is, ahol még sosem jártam azelőtt. Amit még nagyon szeretek ebben az iskolában, azok a szakkörök, amiket kínál. Az éven beindított robotika minden szempontból egyedinek számít. Az intézménynek hagyománya a tehetséggondozás. A nívó csoportok matekból,magyarból és angolból emelt óraszámban tanulnak. Az órákat színesebbé teszik a korszerű eszközökkel, jól felszerelt tantermek is.A jó eredmények eléréséhez remek, segítőkész tanárok nyújtanak segítséget, akik, ha kell, korrepetálják is a rájuk bízott tanulókat. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy egy nyolcadikos minél több tudással mehessen tovább középiskolába.  No és a végzős diákok búcsúztatását se hagyjuk ki a sorból! A Bolyai mindig gyönyörű ballagást rendez nyolcadikos tanulóinak. S nem utolsósorban az osztályközösség is meghatározza az iskoláról kialakított képet. Akikkel az ember együtt éli át 8 év minden örömét és fájdalmát, szintén maradandó emléket jelentenek.

Somoskői Anna
egykori diákunk