http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

Reál munkaközösség

A reál munkaközösség tervezett program szerint végzi munkáját, melyet néhány, a tanév során adódó feladat teljesítésével kiegészít.

Szeptember a tervezés ideje, elkészülnek a tanmenetek, csoportprofilok.

Mi szervezzük a több mint 3 évtizedes múltra visszatekintő Hegyalja Matematika Versenyt, 3. 4. 5. 6. 7. és 8. osztályos tanulók részére.

Diákjaink számos matematika-, informatika- és természettudományi versenyen vesznek részt a tanév során, rendszerint eredményesen szerepelnek.

A tanév során több alkalommal szakmai megbeszélést tart a munkaközösség, valamint alsó tagozatban dolgozó kollégák is bekapcsolódnak konkrét matematikai problémák felvetésével, illetve versenyekre felkészítés kapcsán feladatanyag igénylésével, versenyeken való felügyelet vállalásával.

Reálszakos tanárok természetesnek tartják az eszközök karbantartását, szertárak, szaktantermek rendezését, melyet igyekeznek kollégáink a lehetőségeknek megfelelően végezni. Rendszergazdánk elavult gépparkunk napi problémáit igyekszik kezelni, valamint az oktatás, illetve az adminisztráció vagy a tanári felkészülést igénylő eszközök átmeneti renoválását végzi. Utóbbi tevékenységben az informatika szakos kollégák is részt vesznek. A fizika-, kémia-, biológia-, matematika szertár gondozásában a szakos pedagógusok működnek közre.

Bolyai János születésének évfordulóján a délelőtti tanórákat színesítő feladatokat szervezünk iskolánk diákjainak.

Három jelentős program szolgálja a teremtésvédelem területét: a víz világnapja, a Föld napja, valamint a madarak és a fák napja alkalmából tartalmas programokat szervezünk.