http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

Tárgyi feltételek

A Bolyai János Katolikus Általános Iskola Szerencs város központjában helyezkedik el. Fő előnye még, hogy közlekedési szempontból könnyen megközelíthető, a környező településekről érkező buszok megállója az iskola mellett található. A vasútállomás is egy rövid sétával elérhető.

Az épület mellett található a Rákóczi-vár és az azt körülvevő Várkert gyönyörű természeti környezetével.

Az impozáns épületegyüttes a történelmi hangulatú városrészbe illeszkedve méltán tekinthető Szerencs egyik legszebb létesítményének, és az itt tanuló gyerekek túlzás nélkül mondhatják, hogy az ország egyik legszebb iskolájába járnak. A Várkerten kívül a diákok a felújított, térkővel lefedett, fákkal beültetett hangulatos zárt udvaron is játszhatnak.

A több mint százéves központi épületet a 1990-es években felújították, új szárnnyal és tornacsarnokkal bővítették. 2014-ben a nyílászárók cseréjével, fűtéskorszerűsítéssel és napkollektorok felszerelésével modern, jó állapotú intézmény lett belőle. A Szerencsi Városüzemeltető Nonprofit Kft. biztosítja a tanulók étkeztetését az iskola tulajdonában lévő ebédlőben. A tornacsarnokot – mely egyben a városi Kulcsár Anita Sportcsarnok – szintén az önkormányzat üzemelteti, mely együttműködési szerződéssel biztosítja az intézménynek tanítási napokon 16 óráig a használatot. Így egyszerre három osztály testnevelés órája tartható meg a csarnokban, amely lehetőséget biztosít a tanulók egészséges életmódra nevelésére, helyet ad az iskolai rendezvényeknek.

A tantermek száma 23, ebből 7 szaktanterem (1 természettudományi, 2 számítástechnika, 2 technika, 1 rajz és 1 táncterem). A tantárgyakhoz kapcsolódó eszközök tárolására két szertár áll rendelkezésre. Ezen kívül egy könyvtár is segíti a gyerekek felkészülését minden nap 12 és 16 óra között. Egy gyógypedagógus-logopédus, két gyógypedagógus és egy fejlesztő pedagógus foglalkozik a rászoruló tanulókkal. Ehhez két fejlesztő terem is kialakításra került. A 2017/2018-as tanév újítása az Egri Főegyházmegye 8,5 millió forintos támogatásával a Lego Robotika oktatásának bevezetése és egy Lego-szoba berendezése volt. Szintén ebben a tanévben az iskolában létrehoztunk egy kápolnát, ahol osztálymiséket tartunk.

A tantermek és egyéb helyiségek felszereltsége megfelelő, modern iskolabútorokkal ellátott igényes környezetben tanulnak a diákok. 12 tanteremben digitális tábla segíti a pedagógusok munkáját. Számítástechnika szaktantermeink gépparkja megfelelő számú és minőségű gépekből áll. A tanári szobában 3 asztali számítógép áll a nevelők rendelkezésére. Ezen kívül sok pedagógus iskolai notebookkal és tablettel is rendelkezik. Minden tanterem és iroda rendelkezik internetkapcsolattal. Az idegen nyelvet, néptáncot és ének-zenét tanító pedagógusok CD-s magnót is tudnak tanórákon használni. A diákönkormányzat támogatásával egy magas minőségű hangtechnikai berendezés került beszerelésre a táncterembe, amely az énekórák alkalmával is használható.

Az iskolai rendezvények és ünnepségek zökkenőmentes lebonyolításához is adott a megfelelő hangtechnika. A nagy igénybevétel miatt folyamatos javítások és cserék szükségesek, a nyári szünidőben jelentősebb karbantartási és beruházási munkákat végzünk.

Az intézmény folyamatosan él a pályázati lehetőségekkel, hogy a sikeres nevelő- és oktatómunka érdekében fejleszthesse infrastruktúráját és bővíthesse eszköztárát.