http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

Kalkuttai Szent Teréz Hittanverseny

Kalkuttai Szent Teréz Hittanverseny

Iskolánk történetében jeles nap volt 2017. szeptember 5-e, hiszen védőszentet választottunk. A lelki vezető, a pedagógusok és gyerekek bevonásával közösen döntöttünk, és szeptember 5-én, azaz emléknapján választottuk meg Kalkuttai Szent Terézt iskolánk védőszentjévé. Teréz anya ismert volt már akkor is a diákok, szülők körében, azonban a tanév során fontosnak tartottuk, hogy megismertessük a tanulóközösséggel az Ő életét, szolgálatát.

Terveink között szerepelt az is, hogy egy olyan hittanversenyt hívunk életre, amelyet évről évre megrendezve fokozatosan kiterjesztenénk az Egri Főegyházmegye minden általános iskolájára. Összekapcsolva az előzetes terveket és a valós eseményeket, elindítottuk a Kalkuttai Szent Teréz hittanversenyt. A verseny központi gondolata minden évben Kalkuttai Szent Teréz életéhez és cselekedeteihez kapcsolódik, melyet mindig kiegészít egy általunk választott aktuális téma is.

A verseny szervezésének feladata a mindenkori iskolavezetés, a hitéleti munkaközösség, és a hitoktatók kiemelt feladata. Nagy segítségünkre van a szervezésben és lebonyolításban a szerencsi egyházközség is.

A verseny meghívásos, a résztvevő iskolák az egri Főegyházmegye területéről kerülnek kiválasztásra.

A verseny három fordulóból áll:

I. Előzetesen kiadott projektfeladat megoldása, melyet a csapatok a verseny napján magukkal hoznak a helyszínre. Az elkészült munkákat a felkért zsűri értékeli. A projektekből kiállítást szervezünk mely a verseny napján, illetve az azt követő időszakban iskolánkban megtekinthető.

II. Elméleti feladat: a csapatok a verseny délelőttjén elméleti tudásukról adnak számot csapatverseny keretében. A felkészüléshez szükséges szakirodalmakat, film, illetve zenei részleteket előzetesen megkapják a résztvevők.

III. Ügyességi feladatok: a verseny harmadik fordulója a délután folyamán zajlik. Itt a csapatok gyorsaságukat, ügyességüket, jó helyzetfelismerő képességüket mérhetik össze különböző helyszíneken (iskola épülete, várkert, Kisboldogasszony templom).

A három forduló mindegyikében pontokat gyűjtenek a csapatok, melyeket a zsűri ítél oda egy-egy elvégzett feladatot követően. A verseny végeredménye a három forduló összesített ponteredménye alapján alakul ki.

A verseny díjazása: A résztvevő csapatok emléklapot, oklevelet és tárgyjutalmakat kapnak.

A első helyezett csapat egy évre megkapja a Kalkuttai Szent Teréz-vándordíjat.

A díjat festette Kontráné Zéman Éva festőművész.