http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

„Erdélyi kirándulás”

A HAT-KP-1-2022/1-001334 számú Határtalanul pályázat keretein belül csodálatos napokat tölthettek a Bolyai János Katolikus Általános Iskola 7-es évfolyamának diákjai Erdélyben. A tanulmányi kirándulást előkészítő nap és sok kutatómunka előzte meg, így a diákok megismerhették azokat a helyeket és történelmi eseményeket, melyek részei voltak útvonalunknak.

Bővebben...

„A kövek beszélnek” - Határtalanul Erdélyben

 5 felejthetetlen nap, 1200 km, történelmünk számtalan emlékhelye: ez várt arra a 39 diákra és az őket kísérő pedagógusokra, akik április 20-24 között tanulmányi kiránduláson vehettek részt Erdélyben. Tanulóink személyesen is átéltek, megtapasztaltak olyan ismereteket, amelyeket már az iskolapadban ülve megszereztek, bővítették tudásukat, megerősödtek az összetartozás érzésében, megélték, hogy kisebbségben élve mennyire nehéz magyarnak maradni.

Bővebben...

„Ha kimondom azt a szót, Erdély……”- HAT-19-01-0129

Úti jegyzet Határtalanul

2022.április 28-án, kora reggel izgatottan vártuk az indulást. A kellemes út után Nagykároly-nál léptük át a határt, ahonnan nagy érdeklődéssel figyeltük a tájat. A templomok előtt a gyönyörű tavaszi időben emberek sokaságát láttuk. Megérkeztünk Koltóra, ahol Petőfi és  Szendrey Júlia szerelmének nyomába eredtünk. Kolozsvár érintésével, visszautaztunk a történelemben, ahol felidéztük Mátyás király és a kolozsvári bíró történetét.

Bővebben...

Határtalanul... - HAT-19-01-0128

Iskolánk nyolcadik évfolyamos tanulói erdélyi kiránduláson vettek részt. Látogatást tettek többek között Koltón, Nagykárolyon, Kolozsváron. Meglátogatták az aradi vesztőhelyet, Vajdahunyad várát, Nagyszalontán a Csonka tornyot. A jó hangulatú tanulmányi kirándulásról felejthetetlen élményekkel tértek haza.

Bővebben...

Határtalanul

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Határtalanul pályázat keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával, tanulmányi kiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta településein. Iskolánk 7. évfolyamos tanulói 4 pedagógussal együtt egy nyertes pályázat segítségével Észak-Erdélyben tölthettek el 4 napot Petőfi Sándor és Arany János nyomában járva. Jártak: Nagykárolyban, Koltón, Szatmárnémetiben, Székelyhídon, Nagyszalontán és Nagyváradon. Gazdag élménnyel tértek haza diákjainak és kísérő pedagógusaik.

Bővebben...

„Ha kimondom azt a szót, Erdély……”

Úti jegyzet Határtalanul

2018. április 4-én, kora reggel izgatottan vártuk az indulást. A kellemes út után Ártándnál léptük át a határt, ahonnan nagy érdeklődéssel figyeltük a tájat, és azt, hogy Romániában az ortodox vallás szerint húsvétot ünnepelnek. A templomok előtt a gyönyörű tavaszi időben emberek sokaságát láttuk. Elértük Tündérország kapuját, a Királyhágót, ahol rövid pihenőt tartottunk. Valamennyien gyönyörködtünk a csodálatos kilátásban, és a távoli havas hegycsúcsokban.

Bővebben...