http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

Adventi lelki nap iskolánkban

Eljött 2021 utolsó iskolában töltött napja: december 20-án tartottuk meg a hagyományos lelki napunkat az ünnepre való ráhangolódás, a várakozás, az öröm jegyében. A délelőttöt a gyerekek az osztályfőnökükkel és a hitoktatókkal töltötték. A nap kezdetén Gaszperné Tilman Edina igazgatónő az iskolarádión keresztül köszöntötte közösségünket, ismertette az elmúlt hónapok versenyeredményeit. Majd az ötödik évfolyamosok ünnepi műsora, Szarvas Péter atya szavai, az adventi koszorúk gyertyáinak meggyújtása után kezdődtek a játékos programok. A karácsonyi csoda, a Megváltó születése állt minden játék középpontjában. Minden osztályban a KETT-módszerrel padlóképet alkottak közösen a diákok a hitoktatók irányításával. Évfolyamként más-más karácsonyi ajándékot készítettek, vihettek haza a gyerekek. A játékos sorversenyeken például a jászollal kellett elfutni Betlehembe vagy a Háromkirályokkal utazni labdák segítségével. Meghitt hangulata volt az aulánkban berendezett teaháznak. Itt szólalt meg csengettyűs zenekarunk előadása is. A játékos feladatok a diákok tudását is megmozgatták.
A délután a felnőttek lelki feltöltődését szolgálta. 16.00-tól Péter atya lelki gyakorlatot tartott a számunkra, majd szentmisén vettünk részt. Nagy ajándék volt, hogy a templomból visszaérkezve Igazgatónő és Bihari Lilla pedagógus meglepetés koncertet adott klasszikus és modern karácsonyi énekekből. A koncertet igazi öröméneklés zárta, amikor a gyertyák fényénél együtt énekelt iskolánk felnőtt közössége Péter atya és Bálint atya társaságában.
Ezt a szép napot egy közös vacsora zárta, amely vidám hangulatával, megható pillanataival, a köszönet és a hála érzésével mindnyájunk ajándéka lett.