http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

III. Kalkuttai Szent Teréz hittan verseny

Nagy örömünkre szolgált, hogy a 2017-2018-as tanévben elindított, a védőszentünkről elnevezett Kalkuttai Szent Teréz hittan versenyünket megrendezhettük, ezzel folytattuk a járványhelyzet miatt megszakadt hagyományt.
A megmérettetés témája Teréz anya élete és munkássága mellett többek között az oltáriszentség, a hazánkban megrendezett két eucharisztikus kongresszus, a kongresszus jelképe, a Missziós kereszt volt. Az Egri Főegyházmegye intézményeiből is érkeztek négyfős diákcsoportok. Az ünnepélyes megnyitón iskolánk igazgatónője, Gaszperné Tilman Edina, majd Szarvas Péter plébános atya köszöntötte a vendégeket.
A verseny két fordulóból állt. Az első részben a csapatok játékos feladatok segítségével számot adhattak az elméletben megszerzett tudásukról. A második fordulóban is a csapatmunkáé volt a főszerep: hét helyszínt kellett a csapatoknak megtalálniuk és az ott kapott feladatokat megoldaniuk. Például a Zempléni Múzeum képeslap kiállításában eucharisztikus csodákkal kapcsolatos táviratokat kellett megoldani, a gyermekkönyvtárban kódolni kellett különböző idézeteket, a Rákóczi-vár kaszinójában élőképet állítani egy adott bibliai történetről, a templomban a nagycsütörtöki szertartás kellékeit kellett megtalálni, elhelyezni, a várkertben képek után kutatni, énekelni, a kápolnánkban érdekes feladatot megoldani.
A versenyt egy közös ebéd zárta, majd a Kisboldogasszony Templomban volt az eredményhirdetés. A Fenntartó képviseletében a zsűri elnöke, Jacsó Edit, a Kateketikai Konzultációs Iroda munkatársa elmondta, hogy ebből a tartalmas, jó hangulatú versenyből mindnyájan épültünk. A vándordíjat a sárospataki Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola csapata vihette haza.