http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

Kalkuttai Szent Teréz-díj átadása

„Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket nagy szeretettel.” Kalkuttai Szent Teréz gondolatainak hiteles képviselője Belovecz Istvánné, aki ebben a tanévben az iskolánk által alapított Kalkuttai Szent Teréz-díjat vehette át a Kisboldogasszony templomban a hálaadási szentmise keretében.
„Belovecz Istvánné, akit iskolánkban mindenki így ismer - Gyöngyike néni, mindenki Gyöngyikéje!
Mindenkié, hiszen védőszentünk, Kalkuttai Szent Teréz életének tanításai tetten érhetőek voltak munkájában, mindennapjaiban, az elmúlt évek során. Bármilyen feladatot is kapott Gyöngyike az életben, az mindig teljes alázattal, odaadással, hittel és türelemmel végezte el.
Prügyön, Szerencsen, minden munkahelyén magas fokú precizitással, alázattal, szeretettel látta el feladatait. 1988-tól iskolatitkárként dolgozott, és minden változás, átalakítás és nehézség mellett biztos pont maradt kollégái számára. Az intézmény neve több esetben változott az itt eltöltött 34 év alatt, változott vele az iskola vezetése, a nevelőtestület, de mindeközben Gyöngyike néni biztos pont, és kapocs tudott lenni a múlt és a jelen között. Emberséggel, empátiával, szeretettel és türelemmel fordult mindig azokhoz, akik hozzá fordultak segítségért, támogatásért, jó szóért, vagy egy-egy sebtapaszért. Generációkat látott felnőni, és itt az iskolánkban mindig egy kicsit édesanyaként támogatta, vigyázta, óvta a gyerekeket. Határtalan türelme, szakmai alázata, és munkabírása példa mindannyiunk számára.
A díj-elismerése egy életpályának, egy hittel végzett életútnak, melyben a segítő, támogató szeretet, és a hit volt az irányító.
Nyugdíjas éveire kérjük a Jóisten áldását, jó egészséget és mindenből épp eleget!”