http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

A robotika bevezetése iskolánkban

A tanév második felétől elkezdődött a robotika oktatása iskolánkban. Két óvodai és öt iskolai csoportban a téma alapjaival foglalkoznak a gyermekek.

Az óvodai és az első osztályos csoportok az építések algoritmusával, logikai feladatok megoldásával ismerkedhettek meg, mindent LEGO építőelemek segítségével, míg a második osztályosok emellett már alapvető programozási alapismereteket is tanultak játékos formában, szintén a boltok polcain is megtalálható építőkockákkal.

Harmadik osztálytól a gyerekek utasítások alapján, ábrák sorozatát értelmezve építettek LEGO robotokat, melyeket utána a hozzá készült felhasználóbarát programkörnyezetben be is programoztak.

Az oktatási folyamatot hatékonyabbá, változatosabbá teszi a robotika, a tanulók algoritmikus gondolkodásmódja nagyon sokat fejlődött, néhány foglalkozás elteltével már gond nélkül kész programokart tudtak értelmezni.

Összességében egy olyan stabil tudást sajátítottak el a gyermekek a félév során, melyre a további foglalkozásokon és tanórákon építeni lehet. Problémamegoldásban hatalmas előrelépés tapasztalható, mely minden tanórán kamatoztatható a továbbiakban.