http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

Zsongás az iskolában a Föld napján

A jeles nap alkalmából április 21-én reggel „Legyen műanyagmentes a világ!” – mottó nevében emlékeztünk meg közösen az iskola aulájában a Föld napjáról.

Kocsis Sándor római katolikus lelkész felhívta a figyelmünket, hogy arra tanít és kérlel Isten, hogy vegyük észre és becsüljük a körülöttünk lévő teremtményeket, vigyázzunk a környezetünkre. A Föld napjának megünneplését iskolánkban egy hosszabb folyamat előzte meg.


 

Már hetekkel előtte kupakgyűjtési versenyt hirdettünk, több zsáknyi kupakot gyűjtöttek a tanulók. A versenyben 1. helyezést ért el:  4. a  és a 6. b osztály .

A kupakokat felhasználva az iskola ebédlőjének falára kupakképet készítettünk, és továbbra is folytatjuk a gyűjtést iskolánk egyik beteg tanulójának és családjának juttatjuk majd el a belőle befolyt pénzt, így próbáljuk segíteni őket. Reggel mindenki földszínű pólóba jött, és minden osztály érdekes feladatokat kapott, amit a délelőtt folyamán kellett megoldaniuk. Az alsósoknál gyönyörű meseillusztrációk születtek a megadott tematikus mesékből.

Felső tagozatban a „betűháló” adott némi fejtörést.


 

Minden osztályt egy interaktív „Természet kincsvadászat” versenyre hívtunk a Várkertbe! Felfedezték a környezetünk szépségeit, a természet alkotta formákat, a csodálatos színeket, melyeket fényképeken meg is örökítettek, a feladat szempontjainak megfelelően.

Kerestük a legjobb fotót készítő osztályunkat. Április 26-án éjfélig a facebook-on az első három, legtöbb like-ot kapott fényképet készítő osztály jutalomban részesült.


Bízunk benne, hogy tanítványaink szórakozva, de sokat tanultak és sokáig megőrzik emlékezetükben e fontos nap szép emlékét.