http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

PÉNZ7 iskolánkban

A PÉNZ7 egy európai kezdeményezés része, amelynek célja, hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, többet tudjanak a gazdaság és a pénzvilág működéséről. 2024. március 4-8. között országszerte számos iskolában zajlottak a rendhagyó, szakértő önkéntesekkel is támogatott tanórák. Ebben a tanévben pénzügyi témakörben a „Pénzügyi életleckék”, vállalkozói témakörben a „Gondolkozz és vállalkozz!” téma volt fókuszban.
Intézményünkben osztályfőnöki, matematika, digitális kultúra és technika tanórák keretében, élményalapú tanórai anyagok segítségével a pedagógusok és az önkéntesek interaktív módszerekkel ismertették meg a diákokat a pénzügyi és gazdálkodási, valamint a kiberbiztonsági alapfogalmakkal. A pedagógusaink és az osztályfőnökök kreatív módon választottak a programok és a kezdeményezés honlapjáról felhasználható anyagok, óratervek közül. A játékos ismeretátadás a diákok számára is élmény volt.
2024. március 8-án Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség főtitkárhelyettese látogatott el iskolánkba. Kiberbiztonsági előadásában bemutatta a 7. és 8. évfolyamos tanulóknak a KiberPajzs Programot, valamint a Digitális Szimat Kihívás online tudáspróbát. Felhívta a diákok figyelmét a digitális biztonság fontosságára. Segítséget nyújtott abban is, hogyan lehet az online csalásokat megismerni, azok ellen felkészülni.
Köszönjük a tartalmas és hasznos előadást!