http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

Sarudi tábor 2017. június 19-22.

Iskolánk az évek óta kimagaslóan teljesítő tanulóit jutalomtáborral ajándékozta meg. A táborban 27 diák és 3 nevelő vett részt.

Hétfőn reggel 8 órakor volt az indulás. A táborba késő délelőtt érkeztünk meg. Kijelöltük azt, ki melyik szobában foglalja el ideiglenes szállását, ezután bejártuk a tábort.

A jó ízű ebéd után megnéztük a sarudi tájházat, ahol betekintést kaptunk arról, hogy éltek őseink száz évvel ezelőtt. A tanulók közül senki nem járt még a településen, ezért egy biciklitúra keretében megtekintettük a heves megyei falut. 17 órakor lehetőségünk nyílt megtekinteni a katolikus templomot. Boros István nagyon sok érdekességet mondott el az épület történetéről.

A vacsora után a gyerekek kérésére szabadfoglalkozás volt, majd később közös sporttal zártuk a kinti foglalkozásokat. A gyerekek megtekintettek egy vígjátékot, ami nagyon tetszett nekik.

Kedden a közös imádság és a reggeli után biciklivel útra keltünk a poroszlói Öko Centrum irányába.

A kötött programok mellett lehetőség nyílt az önfeledt játékra is. Megtekintettük Európa egyik legnagyobb akváriumát, ahol őshonos állatokkal ismerkedhettünk meg. Motoros csónakkal bejártuk a Tisza-tavat. A túravezető a természeti látványosságok mellett sok új információval gazdagította a tanulókat. Később megtekintettünk egy 3D-s mozit, ami a Tisza-tóról és a nevezetességeiről szólt. Szemet gyönyörködtető látvány volt.

Kikapcsolódás gyanánt voltunk egy játszóházban és egy szabadtéri játszótéren. A kötött programok közötti időt itt töltöttük el. Ebédre hideg élelmet vittünk magunkkal ezt is itt fogyasztottuk el. A program végén biciklivel tekertünk vissza a sarudi táborunkba.

Később közös sportprogram volt, amiben minden gyerek és nevelő részt vett. A labdarúgás volt a legnépszerűbb, de volt lehetőség tollaslabdázásra, csocsózásra, asztaliteniszezésre és kosárlabdázásra is. A gyerekek nagyon élvezték a keddi nap programját is. Este közös filmnézés volt ismét.

A szerdai nap délelőttjén a sportfoglalkozást fedett területen tartottuk meg, mert esett az eső.

Az ebéd után lehetőségünk volt kimenni a sarudi szabad strandra. A gyerekek élvezték a biztonságos, de azért vadvíz nyújtotta lehetőségeket.

Vacsorára közős szalonnasütés volt, amit a gyerekek nagyon élveztek, és jó ízűen ették az általuk elkészített eledelt. Pihenés után karaoke és a diszkó következett.

A tábor utolsó napja is nagyon jó kikapcsolódást jelentett a gyerekeknek. Elutaztunk busszal Mezőkövesdre, ahol megnéztük a Gépmúzeumot, majd egy közös fagyizás után utaztunk haza Szerencsre. A tervezett programokat sikerült megvalósítanunk.

Köszönjük Szendreiné Tóth Judit, Boros István és Uray Attila pedagógusoknak a táboroztatást.