http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

Nyitott templomok napja

Háromgenerációs találkozó

A Bolyai János Katolikus Általános Iskola diákjai, szüleik és tanáraik vették birtokba a Kisboldogasszony templomot. A program apropóját a "Nyitott templomok" kezdeményezés adta. Három generáció töltött el tartalmas órákat a templomban, és templomkertben.

1500 órai kezdettel Kocsis Sándor érseki tanácsos, és szerencsi plébános előadás tartott a Kisboldogasszony templom történetéről.

Ezt követően a templomkertben a kicsik és nagyok egyaránt népi játékokat próbálhattak ki, melyek sok vidámságot okoztak a jelenlévőknek. A diákok a kézműves foglalkozások keretében papírt hajtogathattak, gyöngyöt fűzhettek.

1600 órai kezdettel egy vidám mindenkit megmozgató, zenés interaktív mesejátékon vehettek részt a 3 generáció valamennyi képviselői.

A sok vidámság után a virsli-party keretében finom falatokkal csillapította mindenki az éhségét, mely a szabadban történő elfogyasztás lehetőségét kihasználva még ízletesebbé tette az uzsonnát.

1700 órakor kezdődött a „Sound of spirit” kórus koncertje a Kisboldogasszony templomban, mely fergeteges sikert aratott fiatalok és idősebbek körében egyaránt.

A koncertet követően lehetőség nyílt a Monoki Kálvária Búcsúra való zarándoklatra, ahol az esti óráktól imádságos és elmélkedős órák váltogatták egymást. Éjfélkor szentmise keretében emlékeztek meg a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepéről.

A szép és tartalmas délutánt a 1800 órai szentmise zárta, amelyet Kocsis Sándor plébános celebrált.