http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

Pénzügyi ismeretekből jeles!

 

Az északkelet-magyarországi pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program egy vetélkedősorozattal zárult. A nyíregyházi OK Oktatási Központ OTP Fáy András Alapítvány épületében tartották a négy elődöntőt és a döntőt. Összesen negyven általános iskola képviseltette magát három fős csapatokkal. Iskolánkból Fekete Veronika, Horváth Zétény 7.a és Mezősi Kornél 8.b osztályos tanulók vettek részt a megmérettetésen.

A 2018. január 16-i elődöntőt megnyerve sikeresen továbbjutottak a január 22-én megrendezett döntőbe. Itt nyolc iskola mérte össze tudását ügyességi, gyakorlati és elméleti feladatokban. Például negyven pénzügyi fogalmat kellett megmagyarázniuk, vagy a virtuális valóságba csöppenhettek a VR szemüveggel. Zsetonokat kaptak pontok helyett. Ha ügyesen gazdálkodtak, megsokszorozhatták azokat. Egy rossz döntéssel viszont könnyen el is bukhatták a megszerzett „vagyont”.

Nagyon szoros küzdelemben a bolyais diákok nyerték a regionális finálét és az ezzel járó nagy értékű nyereményt. A Bolyai János Katolikus Általános Iskola gazdagodott egy 500000 Ft értékű Média Markt vásárlási utalvánnyal. A tanulók kaptak 1-1 20000 Ft-os Libri könyvutalványt és az OTP Bank promóciós ajándékait. Az iskola vezetősége tablettel jutalmazta a gyerekeket.

Mezősi Ákosné pedagógus kísérte a tanulókat Nyíregyházára. Rajta kívül Gaszperné Tilman Edina és Horváth Zsuzsa segítette őket a felkészülésben.