http://www.zoofirma.ru/

Bolyai János Katolikus Általános Iskola

 

http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

Lelki percek

Ha péntek van és 7:45, akkor lelki percek iskolánk aulájában. Ilyenkor diákok, pedagógusok, szülők és mindenki, aki jelen van átélheti azt a lelki feltöltődést, amit kapunk hétről hétre. A mindenkori aktualitásnak megfelelően, követjük az egyházi év legfontosabb eseményeit – advent, karácsony, vízkereszt, nagyböjt, húsvét – a katolikus egyház szentjeinek ünnepeit, emléknapjait – Szent Gellért, Szent Márton, Szent Erzsébet, Szent Miklós, Szent Margit – valamint a szentírási részek, vagy építő történetek felolvasását követően elmélkedünk az elhangzottakról.

Soltész Ádám atya gondolatai mellett, többször hallgatjuk Gaszperné Tilman Edina igazgatónő nevelő célzatú beszédeit, valamint „Aki énekel, kétszeresen imádkozik” mottó fényében az Ő vezetésével zengjük be az egész iskolát egyházi énekekkel.

Októberben, a Szűzanya hónapjában, diákjainkat bevonva közösen szoktuk imádkozni a rózsafüzért, felhívva a figyelmet ezen imádság fontosságára a hétköznapi életünkben. 

Az adventi időszakban a koszorún lévő gyertyák fényei teszik meghitté a péntek reggeleket. 

A vízszentelés, és gyertyaszentelés iskola szintű megvalósítása bepillantást ad katolikus egyházunk liturgikus életébe. 

A lelki percek állandó és elengedhetetlen része a közös imádság, melyet iskolánk védőszentjéhez intézett fohásszal zárul: Kalkuttai Szent Teréz, könyörögj érettünk!